As you might notice, the language used below is somewhat weird. It’s Hungarian. Daazo is organizing a mini-festival at the end of March which will show brand new short films by Hungarian directors. The mini-festival will present more than 20 shorts, some of them made by first-time filmmakers, but we have “Fresh Meat” (the title of the event) from some accomplished directors as well. Should be fun, so if you’re accidentaly  in Budapest on March 28th and 29th, be sure to stop by at Toldi Mozi. 

 

Több mint 20 új kisjátékfilmet mutat be a Daazo.com – European Short Film Centre a Toldi moziban megrendezett minifesztiválon. Március 28-án és 29-én minden a rövidfilmről szól majd: az elmúlt évben készült munkákat az alkotók jelenlétében lehet megnézni.
Mivel idén elmaradt a 44. Magyar Filmszemle, így elmaradt az az izgalom is, ami a kisfilmes blokkok vetítését előzte meg. Nem volt alkalom és lehetőség megismerni az elmúlt évben készült munkákat, pedig a fiatal tehetségek ugyanúgy alkottak, mint a korábbi években – mi sem bizonyítja jobban, minthogy két nap alatt több mint 20 filmet vetítenek le a Toldi mozi két termében. A Daazo.com szervezésében megvalósuló Friss Hús nevű rendezvényen szeretnénk láttatni azokat az alkotókat, akik a rövidfilmes műfajban dolgoztak az elmúlt év során, valamint bemutatkozási lehetőséget biztosítunk a feltörekvő filmeseknek.

A kisfilmeket összesen 5 blokkban vetítik majd a Toldi mozi mindkét termében, jegyeket blokkonként 600 forintos áron lehet vásárolni a Toldi mozi pénztárában.

Bővebb információ hamarosan itt a blogon és a fesztivál csatornáján: http://daazo.com/frisshus2013/info

A Friss hús programjában szereplő rövidfilmek:

Arányi Vanda – Oláh Judit: Loop
Bouandel Doraya: Kanapé
Csuja László: A dugulás
Dési András -Móray Gábor: Valaki vacsorára
Dombrovszky Linda: Harmadnapon
Dyga Zsombor: Dramaturg Tanács
Erdélyi Dániel: 103 szerda
Gazdag Péter: Jó reggelt
Groşan Cristina: Együtt
Kovács Claudia: Mélylevegő
Lafka Dávid: Dumatúra
Lakos Nóra: Nagyanyám köldöke
Nagy Dénes: Lágy Eső
Nagy V. Gergő: Zsolti alulról
Nagypál Orsi: Kispárizs
Nagypál Orsi: Körforgalom
Oláh Kata: End
Papp Gábor Zsigmond: Én is téged, nagyon
Schwechtje Mihály: A pingvinkonstrukció
Szabó Szonja: Prágai hétvége
Szabó Szonja: Turiszt
Szőcs Petra: A kivégzés
Tóth Barnabás: Újratervezés
Török Ferenc: Brigád