This week we are featuring one block from our mini-festival’s programme each day. Read the synopsys of each film and see some screenshots and trailers./// Ezen a héten minden nap bemutatunk egy blokkot a jövő heti Friss hús fesztiválunk kínálatából, szinopszisokkal, képekkel és trailerekkel. Március 28-29, Toldi Mozi!

Turiszt (r: Szabó Szonja) 15’

sz: Petrik Andrea, Elek Ferenc

Míg Cicuka és Laci párkapcsolata erősen inog, Xiuxiut és Lee-t 10.000 km távolságból vonzza egymáshoz valami megfoghatatlan erő. Egy poros kisváros vasárnap délutáni apátiáját nem várt események bolygatják fel.

103 szerda (r: Erdélyi Dániel) 16’

sz: Losonczi Kata, Róbert Gábor, Erdélyi Dániel

Mintha most válság lenne, mintha mindenki menni akarna… De hogy volt ez korábban? Nem felejt az ember gyorsabban, mint kellene? A magyar történelem válságok krónikája, és az állandó elvágyódásé. Két ember, négy élethelyzet, négy korszak. Minden más, és mégis ugyanaz.

 

Jó reggelt r: Gazdag Péter 14’

sz: Maday Gábor, Menszátor-Héresz Attila, Bianca Otero, Szávai Viktória

Egy amerikai nő magánéleti kereszttűzbe keveredik, amikor egy gyanús idegen betéved hozzá.  Az idegen azonnal a helyzet uraként viselkedik, és minden további nélkül kényelmesen megszállja életterüket.

Lágy eső (Rendező: Nagy Dénes) 28′

sz: Keresztfalvi Dániel, Erdélyi Zófia, Léhi László, Sass Miklós, Dobosi Mária, Veress László, Pásztor Valéria

Dani egy nevelőotthonban nevelkedett serdülő fiú, aki egy elmaradt kistelepülésén él egy családnál, ahova nemrégiben került. Beleszeret osztálytársnőjébe, de képtelen szerelmét normálisan megvallani. Viselkedése furcsa, kirívó, néha szánalmas. Szeretetre vágyik, de nem tudja, hogyan kell ezt a szeretetet megszereznie, mert nem tanították meg neki. A film Tar Sándor Lágy eső című novellájának adaptációja.

Stoppos (r: Wrochna Marcell) 6’

sz: Dér Zsolt, Kámán Emese, Jocó és Jocó

Stoppos az út mentén áll és vár. Vár, hogy valaki felszedje végre. Azonban úgy tűnik, hogy senki sem hajlandó megállni. Elvégre nem ilyen a stoppolás? Kilátástalan várakozás, ami előbb vagy utóbb, de valahogy csak véget ér.