This week we are featuring one block from our mini-festival’s programme each day. Read the synopsys of each film and see some screenshots and trailers./// Ezen a héten minden nap bemutatunk egy blokkot a jövő heti Friss hús fesztiválunk kínálatából, szinopszisokkal, képekkel és trailerekkel. Március 28-29, Toldi Mozi!

 

Brigád (r: Török Ferenc) 10’

sz: Dömötör András, Dankó István, Mészáros Béla

Dublin, Irország, 2013. A kelet-európai vendégmunkásoknak brigádvezetőt kell választaniuk maguk közül. Úgy tűnik azonban, hogy semmi sem változott sem a társadalomban, sem az emberiségben az elmúlt 100 év alatt.


Loop (r: Arányi Vanda – Oláh Judit) 15’

sz: Kovács Krisztián, Jurisztovszky Sosa, Christopher Simmersbach

Anna és Marci egy ideje együtt vannak. Unos-untalan ugyanazokat a köröket futják. Ez az este is úgy indul, mint a többi, aztán máshogy ér véget. De számít ez bármit?A pingvinkonstrukció (r: Schwechtje Mihály) 15’

sz: Csankó Zoltán, Rezes Judit, Gados Béla, Józan László, Molnár Gusztáv, Lóth Balázs, Tóth Lajos

Szabadi élete egy csapásra jóra fordul. Már csak az a kérdés, hogy Cili visszajön-e hozzá a zsiráfoktól.Grimasz (r: Harmi Gábor) 13’

sz: Németh János, Bakonyi Alexa, Máhr Ágnes, Szőcs Artúr, Dénes Viktor, Patócs Zsolt, Páll Zsolt Ákos, Orosz Ákos, Mészáros Piroska, Réthelyi András, Bruno Pereira

Lajos a szószok szerelmese. Általában magányosan hirdet az aluljáróban. Semmiről nem szól az élete. Semmi nem éri. Senki nem foglalkozik vele. Azonban ma minden megváltozik, mert halálra röhögi magát.


Kispárizs (r: Nagypál Orsi) 14’

sz: Pogány Judit, Péterfy Bori, Kurta Niké, Gombos Judit, Géczi Zoltán, Kovács Lehel

1986, Ibusár. Géprongy érkezik a vagongyárba: használt ruhák, Nyugatról. A falusi asszonyok az éj leple alatt nekiesnek a ruhákkal teli konténernek, hogy megmerítkezzenek a csillogó párizsi divatban. Földöntúli öröm ez a szocialista mindennapokban, ám a lelkesedés hamar átcsap önző, vad irigységbe, és elszabadulnak az indulatok.


Nagyanyám köldöke (r: Lakos Nóra) 9’

sz: Jordán Adél, Keresztes Tamás, Juhász Tünde, Ferencz Attila

A Nagyanyám köldöke egy gasztro-családtörténeten keresztül kutatja, hogyan öröklődik az élethez való viszony, vonzódások, vágyak és szokások nagyapáról apára, majd fiúra és így tovább. Három kor, három férfi és sok étel. A film Cserna-Szabó András A 8 és fél legjobb dolog, amit magyar ember evés közben csinál című novellájának szabad adaptációja.