A Diafilmgyártó és a Daazo közös filmpályázatot hirdet “Diafilm – Fedezd fel újra és újra!” címmel. A pályázatra 6 kortárs mese diafilmesítésével lehet jelentkezni.

 

Művek:

Both Gabriella: Az álomgubók (Altatómese)
Finy Petra: A parazsas táltos
Jeney Zoltán: Rév Fülöp és a tolvaj remete
Lackfi János: Hófoltmese
Lackfi János: Születésnap (Kövér Lajos bírja cérnával)
Lackfi János: Kövér Lajos és Sovány Laci
Szabó Attila: Este mindig összemegyek
Szabó Attila: Van az úgy
Szabó Attila: Állati altatók
Határidők:
Az alkotásokat 2013. július 31-én éjfélig lehet feltölteni a Daazo.com-ra.
A diafilmnézés varázslatos élmény gyereknek, felnőttnek egyaránt, míg a diafilm-készítés a filmes történetmesélés egyik legizgalmasabb módja. A pályázat célja, hogy megismertesse a fiatal, kreatív filmesekkel a diafilmkészítést mint formátumot.
A pályázók teljes szabadságot élveznek, tehát bármilyen technikával, módszerrel elkészített filmeket elfogadunk. Az elkészült művek célközönsége 3-12 éves gyerekek és szüleik, érdemes tehát az alkotás során az ő nézői igényeiket figyelembe venni.
A pályázatokat szakmai zsűri bírálja el, amelynek tagja: Csehné Lendvai Gabriella (Diafilmgyártó Kft.), Balázs Eszter Anna (Kolibri Kiadó főszerkesztő), Libor Anita (A Daazo főmunkatársa).
Fődíj: a Diafilmgyártó Kft szerződést kínál az adott mű diafilmes kiadására és kereskedelmi forgalomba hozatalára . Emellett további értékes díjakat adunk át – ezekről a későbbiekben adunk tájékoztatást.
Produceri díj: A nyertes pályázók lehetőséget kapnak projektjeik továbbfejlesztésére tapasztalt filmproducerek, Iványi Bitter Brigitta és Liszka Tamás, illetve a Daazo alapítói, Aprily Zoltán és Deák Dániel közreműködésével.
Általános szabályok:
A versenyre bárki nevezhet, nincsenek korlátozások, de elsősorban középiskolások, főiskolások, egyetemisták, pályakezdő filmesek, grafikusok, vizuális művészek jelentkezését várjuk.
Egy pályázó több filmmel is nevezhet.
A “Diafilm – Fedezd fel újra és újra!” pályázatra az alább megadott irodalmi művek megfilmesítésével lehet nevezni. Az alkotásokat a diafilm formátumának megfelelőn kell elkészíteni, amelyről részletesebben itt olvashat.
A pályázók a filmjüket a Daazo.com oldalára töltik fel: a filmeket HD minőségben várjuk, a feltöltött fájl mérete nem haladhatja meg az 500 MB-t. A feltöltéshez itt  található részletes technikai segítség.
A pályázók a nevezésükkel elfogadják, hogy a filmjük a Daazo.com oldalán látható lesz a pályázat lezárása után is határozatlan ideig, illetve az alkotásokat a Diafilmgyártó Kft. is felhasználhatja promóciós célokra.
A díjátadót 2013. szeptemberében tartjuk.