A diafilmhez fekvő 3:4 arányú képek szükségesek .

A kép alatt helyezkedik el a szöveg, ami általában fekete alapon fehér betűs. Ettől el lehet térni, de nagyon változó módon elhelyezett szövegek esetén előfordulhat, hogy a diavetítő élességét gyakran kell után-állítani/fókuszálni,  hogy a szöveg mindig éles legyen, ami kellemetlen.  A képbe helyezett szövegek esetén használható színes betű is.

A lehető legnagyobb és elég vastag betűtípussal kell dolgozni, hogy jól olvasható legyen a szöveg.

A szöveg a jobb és bal széltől beljebb kell kezdődjék, mert vetítéskor takarásba kerülhet. Ugyanígy: lényegi elem ne kerüljön a kép széleire, mert nem biztos, hogy látszani fog. A javasolt és bevált arányokhoz mellékelünk egy minta képet.

A diafilm kisgyermekeknek készül, ezért már a mesék kiválasztásánál is rövidebb lélegzetvételű történeteket válogattuk. Egy kép alá max 5 sort érdemes szerkeszteni,  soronként kb 60-65 karakterrel, így a mesék hosszától függően a diafilm kb 30-50 képkockából fog állni. A szöveg részekre/kockákra bontását nyilván az elején kell elvégezni, azután kezdődhet az illusztrálás. Ha alulra helyezett szövegdobozzal dolgozunk, akkor azoknak egyforma nagyságúaknak lennie. A kép mérete nyilván a szövegdobot nagyságától fog függeni.

A mese egy címkockával kezdődik, és vége kockával fejeződik be. Az impresszum elhelyezése szabadon választott.

A diafilmet egy sötét szobában a fehér falra/vászonra vetítjük, tehát az élénk, telt színek érvényesülnek jól.  A teljes képet szín kell fedje. A diapozitív érzékenysége, sérülékenysége miatt kívánatos, hogy nagy egyszínű felületek ne legyenek a képeken, mert egyrészt a laborálás, másrészt a használat során óhatatlanul keletkező sérülések sokkal jobban látszódnak.

A képeket, amennyiben abból diafilm készül, digitalizálva, 2048 x 1536 felbontásban, tga-ban kérjük.