A VeszPlán egy 24 órás esemény filmeseknek. Az indulóknak 24 óra, azaz 1 nap áll rendelkezésre, hogy a kihirdetett szempontok alapján elkészítsék rövid alkotásaikat.A filmes kaland május 11-én, 10 órától május 12. 10 óráig tart. A jelentkező forgatócsoportoknak, vagy egyszemélyes stáboknak ennyi idő alatt kell saját eszközeikkel elkészíteni a maximum 5 perc hosszúságú kisfilmjüket, a kötelező elemek szerepeltetésével, amelyeket a helyszíni nevezés után kapnak meg (Veszprém, Café Piazza, Óváros tér 4.). Nevezési díj nincs.

Más megkötés szinte nincs is, a rövidfilm bármilyen műfajú lehet, és készülhet bármilyen digitális eszközzel – kamerával, fényképezőgéppel, mobiltelefonnal, tablettel.

Látnivalókban és képi ötletekben nem lesz hiány – a nevezők a verseny ideje alatt is zajló Gizella Napok összművészeti fesztivál forgatagában bármilyen témához találhatnak hátteret, nem beszélve a történelmi város egyéb nevezetességeiről.

Az elkészült műveket zsűri értékeli, az eredményhirdetés és díjkiosztás délután 16 órakor lesz – addigra a versenyzők ki is pihenhetik magukat. A verseny 50.000,- Ft fődíjazású, és egyéb tárgynyeremények is várnak a nyertesekre.

A VeszPlánról további információt a pannonfiling@pannonfiling.hu címen
kaphatnak az érdeklődök.