A Daazo által szervezett FRISS HÚS Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál programjában idén is megrendezzük a rövidfilm pitch fórumot. A rendezvény célja, hogy lehetőséget teremtsen fiatal filmes alkotóknak előkészületben levő projektjeik prezentálására és azok megvitatására.

Beküldendő anyagok:

  • max. 2 oldal terjedelmű szinopszis word vagy PDF formátumban
  • rendezői filmográfia word vagy PDF formátumban
  • vizuális koncepció (moodboard) jpg, jpeg vagy PDF formátumban

HATÁRIDŐ: 2017. március 1. éjfél

A beérkezett pályázatok közül várhatóan 10 filmtervet választunk ki, amelyeket egy szakmai zsűri előtt mutatnak be az alkotók (rendezők/forgatókönyvírók/producerek – stábonként maximum hárman). A prezentáció időpontja: 2017. március 31. (péntek) 10.00-13.30. Helyszíne: Toldi Mozi

A BENYÚJTÁS MÓDJA: a pályázati anyagot email csatolmányként kérjük elküldeni a következő email címre: veronika@daazo.com. A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó nevét, telefonszámát és email címét, valamint nyilatkozatát, hogy pályamunkája saját szerzői műve, nem sérti más szerzői jogát. A pályázat elbírálása 2017. március 15-ig megtörténik, az eredményéről minden pályázót emailben értesítünk.

DÍJAZÁS: a legjobb filmterv pénzdíjban részesül, illetve a nyertes projektet a Daazo és más szervezetek szakmai tanácsokkal segítik.

A FESZTIVÁLRÓL: Az elmúlt négy évben a FRISS HÚS az egyik legjelentősebb hazai rövidfilm fesztivállá nőtte ki magát, amelyre évente több száz nevezés érkezik. Célunk, hogy a FRISS HÚS hosszú távon olyan nemzetközileg is elismert filmes esemény legyen, amelynek programjában szórakoztató és szakmailag izgalmas rövidfilmek láthatóak, és amelyet a filmszakma képviselői megkerülhetetlen találkozópontként tekintenek.

EGYÉB FELTÉTELEK:

  • A pitch fórumon való részvételre a projekt rendezője vagy producere pályázhat. Egy pályázó több pályázatot is benyújthat. A pályázatra történő nevezés ingyenes.
  • A beküldött pályázati anyagokat bizalmasan kezeljük.