A Korda Stúdió alapításának 10. születésnapja alkalmából a Sparksszal és a H.S.C. Stábiskolával közös kisfilm pályázatot hirdet.

A szervezők a pályázatot azért hozták létre, mert “mi, akik már régóta ebből élünk, emlékszünk még, hogy mennyire nehéz volt az indulás. Szeretnénk a filmiparból származó bevételeink egy részét visszaforgatni, hogy több fiatal kaphasson lehetőséget filmesként érvényesülni.” Ezzel a pályázattal szeretnék továbbá megünnepelni a Stúdió első 10 évét, remélve, hogy a jövőben a nemzetközi produkciók mellett egyre több hazai film forog majd náluk.

A tehetséggondozás mellett fontos a Stúdió számára az is, hogy olyan színvonalas, a nemzetközi színtéren is helytálló alkotások jöjjenek létre, amelyekre büszkének lehet lenni és amelyek kiváló gyártási és produceri kreditekkel szolgálnak majd a finanszírozó cégeknek.

A pályázat apropóján szeretnének szoros munkakapcsolatot kialakítani a felnövekvő filmes generációkkal, akik így remélhetőleg a későbbiekben első nagyjátékfilm terveikkel is a Stúdiót keresik meg. A szervezők fontosnak tartják rajta tartani a figyelmüket a friss, új szemléletmóddal rendelkező kreatívokon is, hogy versenyképesek tudjanak maradni a reklámfilm és más szervizmunkák piacán.

A pályázatra elsősorban olyan alkotókat várnak, aki rendelkeznek már filmkészítői tapasztalattal. A kiválasztásban fontos szerepet játszik a rendező referenciája és a film forgatókönyve, megvalósíthatósága, valamint költségvetése.

Fikciós és kreatív dokumentumfilm-terveket, valamint webre/mobilra szánt tartalmakat is egyaránt várnak. Formabontó, újító, cutting edge projekteket keresnek, amikben van nemzetközi fesztiválpotenciál is.

A kiírás részleteiről a Korda Stúdió oldalán lehet olvasni. A pályázat beadásának határideje 2017. április 23., a beküldendő anyagokat a short@korda.studio email-címre várják.